top of page
Zoeken
  • Mijke

Tijd te koop

Vorig jaar besliste ik na een hele tijd twijfelen, voor- en nadelen afwegen en hopen dat verandering wel zou komen, dat ik meer tijd ging nemen voor datgene dat echt telt: meer tijd voor mezelf en mijn gezin. Dus koos ik ervoor om opnieuw 4/5e te gaan werken. En wat heb ik me die keuze nog geen seconde beklaagd! Elke woensdag en vrijdag trek ik om 12uur de deur van het werk achter me dicht en kan ik me concentreren op Sara en Adam of op mezelf. Heerlijk die woensdagnamiddagen dat ik aan de schoolpoort kan staan, want mijn kinderen kennen niet veel anders dan nabewaking en mama die pas heel laat op school komt. Heerlijk die vrijdagnamiddagen wanneer de school maar om half vier uit is en ik dus 3 en een half uur even naar mezelf kan kijken. Een boekje lezen, boodschappen doen op het gemak en voedingswaren ontdekken in de winkel waar ik tijdens mijn rapvooriknaarhuisganaardewinkelmomenten nooit stil bij heb gestaan. Rondwandelen in de stad met mijn jas open en genieten van de zon en de mensen rondom mij. Of gewoon heerlijk niks doen. In een brasserie een broodje bestellen en nog lang blijven zitten nadat het broodje op is. We hollen onszelf al zo vaak voorbij. Een vriendin van me zei: je moet echt echt echt eens een uurtje voor jezelf inplannen per week en niet altijd doorgaan. Ik heb het daar soms moeilijk mee. Dat geef ik eerlijk toe. Want er ligt altijd was, er is altijd strijk te doen of koken of poetsen en o ja de kinderen zijn er ook nog... Maar sinds ik minder werk vind ik die tijd voor mezelf meer en meer. En ik vind het heerlijk!

Ik wens jullie een fijn, zonnig maar vooral een ontspannend weekend... 💛

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page